Κανταΐφι

οι συνταγές μας

icon-wave
Υλικά
  • 500 γρ. Κανταΐφι ΧΑΤΖΑΚΟΥ
  • 250 γρ. Βούτυρο φρέσκο γάλακτος
  • 250 γρ. Καρυδόψιχα
  • 100 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

********************
Για το σιρόπι
  • 1120 γρ. Ζάχαρη
  • 190 γρ. Γλυκόζη
  • 800 γρ. Νερό
  • 1 Βανίλια
  • Χυμό λεμονιού ¼
Εκτέλεση

Φτιάχνετε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, τη τριμμένη φρυγανιά και τη κανέλα. Χωρίζετε το κανταΐφι σε μακρόστενες λωρίδες.

Βάζετε σε κάθε άκρη λίγη από τη γέμιση και τυλίγεται σε ρολό απαλά τη κάθε λωρίδα.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε τα κανταΐφια σε σειρά. Λιώνετε σε ξεχωριστό σκεύος το φρέσκο βούτυρο και αλείφετε πολύ καλά όλα τα καραφάκια που έχετε τοποθετήσει στο ταψί. Ψήνετε το κανταΐφι σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για μια ώρα.

ΣΙΡΟΠΙ: Βράζετε μαζί όλα τα υλικά για το σιρόπι για 15΄. Κατεβάζετε από τη
φωτιά και ρίχνετε το ΖΕΣΤΟ σιρόπι στο ΚΡΥΟ κανταΐφι.