Σαραγλάκια Πολίτικα

οι συνταγές μας

icon-wave
Υλικά
  • 500 γρ. Φύλλο κρούστας ΧΑΤΖΑΚΟΥ
  • 250 γρ. Καρυδόψιχα
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 250 γρ. Φρέσκο βούτυρο
  • 100 γρ. Φρυγανιά τριμμένη

********************
Για το σιρόπι
  • 800 γρ. Ζάχαρη
  • 200 γρ. Γλυκόζη
  • 3 Βανίλιες
  • 800 γρ. Νερό
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, τη φρυγανιά και την κανέλα. Παίρνετε ένα φύλο και αφού το βουτυρώσετε βάζετε από πάνω ένα ακόμα φύλλο. Απλώνετε στη μία άκρη από αυτό το σετ των δύο φύλλων λίγη γέμιση και με τη βοήθεια μιας λεπτής βέργας τα τυλίγουμε και τα σουρώνουμε. Βγάζετε τη βέργα και όπως είναι σουρωμένα τα τοποθετούμε στο ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και αφού γεμίσει το ταψί τα κόβουμε σε λωρίδες κατά μήκος.
Περιχύνετε όλο το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνετε στους 220ο C

ΣΙΡΟΠΙ: Βράζετε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά.
Περιχύνετε το ΚΑΥΤΟ σιρόπι στα ΚΡΥΑ σαραγλάκια.