Τάρτα με κοτόπουλο

οι συνταγές μας

icon-wave
Υλικά
  • 500γρ. Σφολιάτα ΧΑΤΖΑΚΟΥ
  • 400γρ. Στήθοσ κοτόπουλο
  • 200γρ. Μανιτάρια φρέσκα
  • 250γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 2 πιπεριές κίτρινες ή πορτοκαλί
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • λίγο λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

********************
Για το σιρόπι
  • 1 1/2 ποτήρι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Εκτέλεση

Τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, το κοτόπουλο (μπορείτε αν θέλετε να το έχετε βράσει προηγουμένως), τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Σβήνετε με λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε λίγο το μείγμα να κρυώσει και ρίχνετε τη γραβιέρα.

Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ και την ενσωματώνετε στο μείγμα του κοτόπουλου.
Βουτυρώνετε μία ταρτιέρα και τοποθετείτε τη σφολιάτα τρυπώντας την με ένα πιρούνι σε τακτά διαστήματα. Στρώνετε πάνω στην σφολιάτα το μείγμα και ψήνετε στους 180οC για 40' περίπου.