Γαλακτομπούρεκο

οι συνταγές μας

icon-wave
Υλικά
  • 500γρ. Φύλλα Βηρυττού Special ΧΑΤΖΑΚΟΥ
  • 5 αβγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 300 γρ. Ζάχαρη
  • 150 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ. Βούτυρο

********************
Για το σιρόπι
  • 600 γρ. Ζάχαρη
  • 500 γρ. Νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση

Σ'ένα σκεύος ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε μέσα το βούτυρο, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν δέσει η κρέμα την κατεβάζετε από τη φωτιά, και αφού την αφήσετε λίγο να κρυώσει, ρίχνετε μέσα τα αβγά χτυπημένα.
Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και τοποθετείτε τα μισά φύλλα αλείφοντας ένα ένα με βούτυρο, στην συνέχεια τοποθετείτε την κρέμα, και μετά τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας και πάλι ένα ένα με βούτυρο. Ψήνετε στους 200οC για 50'.

ΣΙΡΟΠΙ: Βράζετε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι για 10'.
Περιχύνετε το ΚΑΥΤΟ σιρόπι στο ΚΡΥΟ γαλακτομπούρεκο